Karin en Marco

Bekijk onze blogs

De oceanen over

Marco heeft in zijn tienerjaren de nodige weekenden en weken doorgebracht op de Rotte-, en Friese Meren. Na jaren, waarin slechts zeer sporadisch is gezeild, is in 2010 het zeilvirus in alle hevigheid teruggekeerd. Aanleiding was een zeiltocht van Tromso naar Spitsbergen. Marco heeft daarna een aantal bijzondere zeiltochten gemaakt en ook wij samen hebben het geluk gehad om een paar weken in Alaska te zeilen. We hebben gezeild tussen walvissen, orka’s, beren gezien, een fantastische ervaring!

Hoe is dit plan ontstaan?

Een paar jaar geleden zijn we in Bruinisse Karma (heette toen nog de Sail Away) tegengekomen en snel hadden we besloten: als we een zeilschip willen dan is dit een beste koop. Zo gezegd, zo gedaan.

Onze eerste zeiltocht van Willemstad naar Zierikzee leek wel een wereldreis! Vooral voor Karin was het zeilen enorm wennen. Zij is geen avonturier en houd van controle en zekerheid. Langzaam zijn ze samen wat tochten gaan maken. Eerst alleen op de binnenwateren, langzaamaan ook op zee, naar Engeland en naar de Oostzee. Nog steeds vindt Karin het enorm spannend maar wil toch de stap wagen om de Atlantische Oceaan over te steken. Dus toen Karin de kans kreeg van haar werk om onbetaald verlof te nemen en Marco’s compagnon aangaf op de zaak te willen passen voor 13 maanden, hebben we de knoop doorgehakt: WE GAAN!!

Schip aangepast, cursussen gevolgd, voor poes Bella een fijn vakantieadres gevonden en de laatste voorbereidingen konden beginnen. Door omstandigheden kwam het goed uit om 2 maanden op de boot zijn gaan wonen terwijl we ook nog aan het werk waren. Dit was een uitdaging (lees: relatietest!) maar we zijn inmiddels gewend aan de kleine ruimte en verrek, we missen die bijna 70 dozen die in de opslag staan niet eens!

Na lang wikken en wegen hebben we toch besloten om onze ervaringen vast te leggen voor ons zelf en voor vrienden & familie. Dankzij onze goeie vriend Donny kunnen we dit nu doen via deze website.

Recente Blogs

Bekijk hieronder de meest recente blogs. Wij beschrijven de avonturen van onze zeilreis in onze blogs met daarbij foto’s en video’s. Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Onze reis langs de Caribische eilanden

Onze reis langs de Caribische eilanden

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, onze zeilreis in het Caribisch gebied. Ik moest weer in de foto's duiken om te kijken wat we waar hebben beleefd maar ik was ook gelijk weer op reis 🙂 En hoe fijn ik het ook vind om weer thuis te zijn, ik krijg toch een...

Lockdown in het Caribisch gebied

Lockdown in het Caribisch gebied

Het is echt niet te geloven op hoeveel plekken we inmiddels zijn geweest. En dan zijn we nog niet eens een jaar weg. Maar wat een bizarre wending krijgt onze reis, net als iedereens leven... Wat niet iedereen weet, is dat we een radicale beslissing hadden genomen wat...

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van onze avonturen. Je krijgt dan een e-mail als we een nieuw blog hebben gemaakt.