Het heeft even geduurd, maar daar zijn we weer! Hoe heerlijk we het ook vonden in het hotel Hayling Island, dat is niet echt spannend om te vermelden op deze website… ;-). Karma is inmiddels gerepareerd. Ondanks dat we de gehele roerinstallatie in januari hebben nagekeken en verbeteringen hebben aangebracht, bleek de hennegatskoker los te zitten. Deze is in Sparks Marina (op Hayling Island) uitgeboord en opnieuw vastgezet. Tijdens de reparatie bleek deze in het verleden te zijn vastgezet met siliconekit. Dit was helaas niet te zien door de laag epoxy die over de kit was aangebracht. De reparatie en de droogtijd van de epoxy heeft uiteindelijk 7 dagen in beslag genomen. Het hennegatkoker zit inmiddels muurvast. Zoals gezegd was het een leuk verblijf in Hayling Island maar we waren blij dat Karma weer in het water lag.

We zijn inmiddels weer een stuk verder richting het zuiden! We zijn op 4 juli vertrokken naar Falmouth, de plek waar vandaan de meesten de oversteek maken naar Spanje via de Golf van Biskaje.  We hebben weer een nacht doorgezeild en dit keer ging het gelukkig een stuk beter. Het lukte ons goed om de wachten te draaien (3 uur op, 3 uur af), In Falmouth zijn we 3 nachten gebleven, een ontzettend leuke plaats met leuke winkels en restaurantjes. De dag voordat we wilden vertrekken, hebben we een Duits stel leren kennen die de oversteek naar Spanje ook voor de eerste keer ging doen en dit graag samen wilden doen. Omdat het weer er voor de Golf van Biskaje goed uitzag hebben we besloten de Scillys Eilanden over te slaan en direct door te gaan naar La Coruna. Dus op maandagmiddag zijn we vertrokken en de oversteek in 3,5 dag volbracht, zoals we hadden verwacht. Helaas was er heel weinig wind dus veel met behulp van de motor moeten doen. Een beetje saai en af en toe wordt je krankjorem van het geluid van de motor maar het mooie rustige weer heeft ook z’n voordelen: de zee was prachtig om te zien met elke dag weer andere kleuren en bijzondere zonsop- en ondergangen. De zee en de lucht leken naadloos in elkaar over te gaan. Daarnaast gaf de rustige zee ruimte voor bijzondere ontmoetingen: regelmatig bezoek van dolfijnen en enorme walvissen naast de boot. Je schrikt je in eerste instantie rot als een walvis vlak naast de boot uit- en inademt.

Onze medezeilers Jan en Melanie (en opstapper Dominique die op het laatste moment met hun mee is gegaan) waren een paar uur eerder aangekomen en hebben ons, midden in de nacht, op staan wachten op de steiger zodat we om 2 uur ‘s nachts de beloofde champagne hebben opgedronken met z’n vijven, dit moest natuurlijk gevierd worden, onze eerste mijlpaal!

Op dit moment liggen we dus in Spanje, La Coruna, en hebben net met z’n vieren (Dominique is inmiddels weer vertrokken) bekeken wat onze volgende plannen zijn. We willen maandag of dinsdag vertrekken naar onze eerste ankerplek. En dat is waar we het eigenlijk voor doen en enorm naar uitkijken: ons anker laten zakken in een heldere blauwe zee en wakker worden door een duik te nemen in deze mooie zee 🙂 De vishengel is inmiddels geinstalleerd dus met een beetje geluk vangen we onze eerste vis.