Waar waren we gebleven….Nieuwpoort! Fijne jachthaven waar we (lees: Karin) bijkomen van ons eerste avontuur. Vrij snel een ander stel leren kennen die net als wij willen oversteken naar Engeland en voorstellen om dit samen te doen. Zo gezegd, zo gedaan, hoe gezellig is dat 😃

We besluiten om zaterdag met inmiddels 3 zeilboten te vertrekken, om 5 uur in de ochtend (Marco blij 😜). Een prima overtocht en wij hadden al besloten om zo ver mogelijk richting Zuid Engeland door te varen dus halverwege via de Marifoon afscheid genomen van onze mede-zeilers. Maar helaas (en niet geheel onverwacht 😒) viel het mij toch zwaar en besluiten we rond 11 uur ‘s avonds om de eerst volgende jachthaven binnen te lopen. Dit was gelijk les 1: nooit ‘s nachts een onbekende jachthaven proberen in te lopen als je erg moe bent. Als een soort galopperend paard kwamen we aangesjeesd, zoekend naar de ingang in het pikkedonker totdat we via de marifoon kregen te horen dat er geen plek was! Allebei opgelucht (we dachten serieus dat we dit niet zonder schade voor elkaar zouden krijgen 😱 maargoed, we waren ook wel bekaf en niet helder meer) maakte we rechtsomkeert en hebben alsnog heerlijk gevaren in de nacht, om en om een beetje geslapen.

Uiteindelijk wel besloten om een jachthaven (vol hindernissen/zandbanken maar Marco heeft ons er keurig doorheen gemanoeuvreerd 😘) binnen te lopen op het prachtige Hayling Island. Daar hebben we besloten om even door de werf te laten nakijken waar dat beetje water binnen, bij het roer, vandaan kwam… Karma in de steigers en helaas… dit wordt een hele operatie. Kort gezegd: we liggen hier nog zeker tot en met het weekend voordat ze klaar is voor vertrek. Tja, balen, dat zeker, we hadden al een eind verder willen zijn…. maar aan de andere kant, hÊÊl blij dat we hier nu achterkomen niet in een ander land.

Ook hier wordt het tropisch warm vanaf morgen dus we moeten maar naar het strand, vervelend 😉😎 En we zitten in een super mooi hotelletje dus ik geniet nog maar even van de luxe!

Hopelijk volgende keer bericht dat we weer een stapje verder zijn!