Eindelijk was het zo ver: dinsdag 18 juni 2019 zijn we heel stilletjes om 7 uur vertrokken vanuit Scheveningen, onder begeleiding van onze favoriete havenmeester Rogier, die ons met zijn snelle bootje heeft begeleid naar zee 🙂 Na inmiddels meer dan een jaar voorbereidingen en 2,5 maand wonen op ons zeilschip Karma, gaat het echte avontuur eindelijk beginnen!

Windstil, de zee spiegelglad en heerlijk in het zonnetje varen we op de motor, richting…. geen idee, we zien wel hoe ver we komen…. Tot onze vreugde hebben we binnen 2 uur al bruinvissen gezien en zeehondjes, hoe leuk is dat!

Enkele uren later, ongeveer ter hoogte van Zeebrugge horen we via de marifoon dat zeilschip De Frank, die bijna gelijk met ons is vertrokken vanuit Scheveningen en ook als doel onder andere het Caribisch gebied heeft, pech heeft: een knal en water in het schip. Ze worden zo snel mogelijk door de kustwacht van zee gehaald, maar wat een ellendig begin van hun vakantie, we hebben echt met ze te doen en hopen ze toch binnenkort weer tegen te komen.

We besluiten om gelijk door te varen naar Oostende, dan zijn we maar de grens over, en het gaat toch allemaal lekker relaxed. Dat ontspannen gevoel was helaas snel over toen we op de Belgische wateren waren beland: met een hoop golven en ineens behoorlijke wind werden we de jachthaven in geblazen zodat we (lees: Karin) toch een beetje gestresst binnenkwamen. En aangezien we niet in de haven in het centrum terecht konden, hebben we die avond besloten om de volgende dag lekker vroeg, tussen de buien door, naar Nieuwpoort af te reizen. Moet lukken, zei buienradar. Helaas was dat niet helemaal waar…

Die ochtend zijn we, met de slaap blijkbaar nog in onze ogen, de zee op gegaan en tot onze (lees: Karin) schrik lag daar boven zee een enorme rolwolk waar de bliksemschichten uitkwamen, mijn nachtmerrie om met onweer te varen werd werkelijkheid!! Op mijn aandringen heeft Marco een ketting in zee laten zakken als bliksemafleider. Maar gelukkig is er niks gebeurd en viel het eigenlijk nog wel mee…

We komen lekker vroeg aan in Nieuwpoort en ons eerste deel van het avontuur zit erop!